top of page

Tot bloei

Ken je de plant Cosmos? Het is een plantje dat pas opvalt als het begint te bloeien. Klein of groot en in allerlei kleuren - bloeit de Cosmos eenmaal, dan prijken de bloemen eindeloos. Het plantje is sterk en subtiel, kwetsbaar en krachtig tegelijk. En een lust voor het oog. De wereld wordt er mooier door. 

 

Zo werkt dat ook bij mensen. Als je vitaal en in balans bent, kun je bloeien, met tomeloze energie. Je weet opeens weer wat jouw bijdrage is aan een duurzame wereld, je ervaart wat ertoe doet.

Cosmos

Zon, voedselrijke grond en wat ruimte. Wat heb jij nodig om te bloeien? 

 

De belangrijkste stap is te beginnen bij jezelf en het besef dat je iets wilt veranderen. Met de juiste hulp en motivatie lukt het om mentaal fitter te worden. Dat heeft een positieve invloed op je relaties, je gezondheid en je werkprestaties. 
 

Makkelijker gezegd dan gedaan?

 

Het begint met bewustwording, daarna volgen de eerste stappen naar nieuw gedrag en nieuwe patronen. Zo ontdek je de wegen die voor jou leiden naar een gezonde balans voor lichaam en geest. 

Je hoeft het niet alleen te doen. Cosmos Coaching helpt je om je doelen te bepalen en ze ook daadwerkelijk te bereiken. Hiertoe zet ik naast leefstijl- en vitaliteitscoaching ook Positieve Intelligentie in. 
 

Waarom Positieve Intelligentie?
De meeste pogingen om dingen te veranderen mislukken omdat we niet verder komen dan nieuwe inzichten en we geen nieuwe gewoontes opbouwen. Duurzame verandering op basis van een meer positieve mindset vereist het aanleggen van nieuwe neurale paden door middel van dagelijks oefenen. En dat is wat het PQ programma mogelijk maakt voor je.

 

Als je nieuwe positieve veranderingen wilt realiseren in je leven, of het nu gaat om je werk of om je gezonde leefstijl of om je relatie(s), dan blijf je vaak steken bij nieuwe inzichten en lukt het vervolgens niet om je gedrag ook echt te veranderen zodat je die positieve draai maakt en ook daadwerkelijk beter presteert op je werk, beter voor jezelf gaat zorgen of een betekenisvollere relatie krijgt. Het lukt je wel met Positieve Intelligentie want hiermee ga je nieuwe neurale paden maken in je brein waardoor je nieuwe gewoontes gaat aannemen.

"Ik ben er voor jou, zodat jij goed kunt zijn voor jezelf. Zo dragen we samen bij aan een duurzame wereld." – Ina van Haeff, Cosmos Coaching

bottom of page